Haber Hatay

Emekliler Dikkat! Temmuz Zammı ve En Düşük Emekli Maaşı Hakkında Yeni Tahminler!

Emekliler Temmuz zammını merakla bekliyor! Son dakika gelişmelerinde SGK Uzmanı Muhammed Bayram, zam oranları ve en düşük emekli maaşı hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu.


Zam hesaplamalarında önemli bir ayrıma dikkat çekiliyor. Memur emeklileri enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri sadece enflasyon farkı kadar zam alıyor. Bu nedenle şu an için memur ememlisi aleyhine yüzde 5'lik bir fark oluşuyor.

Emekliye Refah Payı Müjdesi!

SGK Uzmanı Bayram, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hassasiyetin farkındayız" açıklamasına vurgu yaptı. Bu kapsamda Bayram, emekli maaşlarına 5 puanlık bir refah artışı öngördüğünü ifade etti.

Peki Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

  1. Toplu Sözleşme'ye göre memur maaşlarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında ise yüzde 10 zam yapılacak. Eğer Ocak-Haziran dönemi enflasyonu yüzde 10'u aşarsa bu tutar da enflasyon farkı olarak memur ve memur emeklilerine ödenecek.

İşte Bazı Memur Maaşlarının Temmuz Zammı ile Tahmini Durumu:

  • Genel Müdür (1/4): 89.156 TL (artış miktarı belirsiz)
  • Şube Müdürü: 48.628 TL (artış miktarı belirsiz)
  • Öğretmen (9/1): 40.905 TL (artış miktarı belirsiz)
  • Polis Memuru (8/1): 52.855 TL (artış miktarı belirsiz)
  • Hemşire (5/1): 47.331 TL (artış miktarı belirsiz)
  • Profesör (1/4): 86.166 TL (artış miktarı belirsiz)

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SGK Uzmanı Bayram, en düşük emekli maaşının temmuzda 7.500 TL'yi aşacağını tahmin ediyor. Ancak bu bilgi kesin değildir.

Unutmayın! kesin zam oranları ve en düşük emekli maaşı Temmuz ayında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklanacak. Bu haberdeki bilgiler ise uzman tahminlerine dayanmaktadır.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar