Haber Hatay

Bitcoin 50 Bin Doları Aştı! Yükselişin Sebebi ETF ve Yarılanma mı?

Bitcoin, dün ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesiyle sarsılmış olsa da, bugün düşük fiyatlardan gelen alımlar ve spot Bitcoin ETF'lere olan talep ile hızlı bir toparlanma gösterdi.


Bitcoin, ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesiyle dün yaşadığı düşüşün ardından bugün hızlı bir toparlanma gösterdi. Fiyat, gün içinde 51 bin dolar seviyesini aşarak Aralık 2021'den bu yana ilk kez bu seviyeye ulaştı. Bitcoin'in piyasa değeri de 2021'in sonlarından bu yana ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Düşüşten Hızlı Tırmanış

Dün 48 bin 300 dolara kadar gerileyen Bitcoin, bugün düşük fiyatlardan gelen alımlar ve spot Bitcoin ETF'lere olan talep ile hızlı bir şekilde yükseldi. Bu yükselişte ABD'de listelenen yeni ETF'lere güçlü girişlerin ve nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin yarılanma işlemine dönük beklentinin de rol oynadığı belirtiliyor.

ETF ve Yarılanma Rüzgarı

2024 yılı, Bitcoin için ETF'lerin onaylanması ile başladı. Bu durum piyasada yükselişe önemli katkıda bulundu. Yatırımcılar şimdi de nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin yarılanma işlemini fiyatlıyor. Yarılanma, arzı kısıtlayarak fiyat artışını tetikleyebilecek bir olay olarak görülüyor.

Analistler Ne Diyor?

Analistler, son yükselişin arkasında spot Bitcoin ETF'lere olan talep ve yarılanma beklentisinin olduğunu belirtiyor. B2C2 uzmanları, "Bu hızın sürdürülüp sürdürülmeyeceğini zaman gösterecek. Son birkaç gün gibi daha fazla gün olursa, büyük girişlerin spot Bitcoin için daha fazla fiyat artışına neden olacağını öngörmek gerekiyor" diyor.

Kripto Piyasasında Son Durum

Bitcoin, 14 Şubat 2024 saat 16.00 itibarıyla yüzde 3,5 artışla 51 bin 500 dolar civarında işlem görüyor. Diğer kripto para birimlerinde de fiyat artışları gözlemleniyor. Ethereum yüzde 2,4, Solana yüzde 1,7, Ripple yüzde 0,4 ve Cardano ise yüzde 4 artışla işlem görüyor.

Bitcoin'in Geleceği

Bitcoin'in önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğini zaman gösterecek. Ancak ETF'lerin onaylanması ve yarılanma gibi faktörler, yatırımcılar arasında uzun vadeli bir yükseliş beklentisi yaratmış durumda.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar