Haber Hatay

Altın Fiyatları Yatay Başladı, Gözler TCMB Faiz Kararında!

Altın fiyatları, yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Gram altın 2 bin 452 liradan işlem görürken, çeyrek altın 4 bin 80 liradan ve Cumhuriyet altını 16 bin 280 liradan satılıyor.


Gram altın yeni haftaya yatay bir seyirle başlayarak 2 bin 452 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 80 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 280 liradan alıcı buluyor.

Ons altın ise şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 2 bin 324 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez faiz indireceğine yönelik beklentilerin artmasına karşın temkinli açıklamalara devam ettiğini belirtiyor. Bu hafta ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun bir veri takvimi yatırımcıların odağında olacak.

Haftanın son işlem gününde Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verileri piyasalarda oynaklığı artırabilir ve para piyasalarındaki fiyatlamaları değiştirebilir.

Yoğun veri gündeminin hakim olacağı haftaya başlarken, para piyasalarında Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 72, kasımda yüzde 91 olarak fiyatlanıyor. Aralık ayında ise ikinci bir faiz indirimi ihtimali yüzde 84.

Yurt içinde ise gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. Ekonomistler, TCMB'nin 27 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

Teknik açıdan altın ons fiyatında 2 bin 350 ve 2 bin 380 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 320 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Özetle:

  • Gram altın 2 bin 452 liradan işlem görüyor.
  • Ons altın 2 bin 324 dolardan işlem görüyor.
  • Analistler Fed'in faiz indirmesi beklentisiyle temkinli.
  • Yoğun veri gündemi piyasaları etkileyebilir.
  • TCMB faiz kararı bu hafta açıklanacak.
  • Altın ons fiyatında 2 bin 350 dolar direnç, 2 bin 300 dolar destek.
Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar