Haber Hatay

TEKNOFEST'te Hatay'ın Sesi: Kırkbeşlik Takımı Finale Yükseldi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kırkbeşlik Takımı, TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojileri kategorisinde finale yükseldi.


İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Müge Akyol danışmanlığında çalışan Kırkbeşlik Takımı  TEKNOFEST’2024Turizm Teknolojileri kategorisinde finale yükseldi.

Şehrin iki üniversitesinin güçlerini birleştirdiği takımın öğrencileri ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri Semanur Özçal, Davud Gündüz ve Ali Okan Gözel ‘den oluşuyor.

Adını depremde kaybettikleri hocaları Prof. Dr. Cemil Serhat Akın’ın müzik grubundan alan Kırkbeşlik Takımı, Turizm Teknolojileri kategorisinde geliştirdikleri “Antiochia” projesiyle yeni teknolojileri deprem sonrası Hatay’ın Turizm potansiyelini artırmaya yönelik olarak kullanacaklar.

5 Eylül’de Antalya’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST finalinde Kırkbeşlik Takımı projelerinin detaylarını jüri ve izleyicilerle paylaşarak, yenilikçi çözümlerini tanıtma fırsatı bulacak. Takımın TEKNOFEST ile Türkiye Deprem Sonrası İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesine katkı sunması bekleniyor.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “İSTE’li bir akademisyenimiz MKÜ’lü öğrencilerimizin danışmanlığını üstlendi ve birlikten kuvvet doğdu. Hatay’ı el birliğiyle ayağa kaldıracağız diyoruz her fırsatta. Sözlerimizi eylemlerimizle destekliyor olmaktan gurur duyuyoruz. MKÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Veysel Eren ile daha pek çok işi birlikte başaracağımıza inanıyorum. Kırkbeşlik Takımı’nı tebrik ediyor ve finalde başarılar diliyorum” dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kırkbeşlik Takımı, TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojileri kategorisinde finale yükseldi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar