İSTE'de Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim Kararları Açıklandı
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, deprem felaketinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin önemli bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.
İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, deprem felaketinin ardından yeni eğitim öğretim yılına ilişkin bilgileri ilk ağızdan basın mensuplarıyla paylaştı. İSTE Senato Toplantı Salonu’nda öğretim üyelerinin de eşlik ettiği toplantıda, Rektör Depçi üniversitenin ve şehrin mevcut fiziksel durumu, barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak bazı bölümlerde yüz yüze, bazı bölümlerde ise uzaktan eğitim kararı aldıklarını belirterek, “Görevim; öğrencilerimize güvenli bir eğitim ortamı sağlamaktır” dedi.
İSTE’ye verdikleri destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Depçi, “Her zaman ve her şartta basın etik ilkelerine riayet ederek, özverili olarak çalışmaya devam ettiğiniz için hem şahsım ve üniversitem, hem de halkımız adına sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizin emeklerine ve ziyaretiniz için ayaklarınıza sağlık. Tüm çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
Yüzyüze eğitimin önemine değinen Rektör Depçi, “Eğitim ve öğretim ile ilgili olan her türlü mevzuyu sosyal medyada ve basında malzeme etmek isteyenler çıkabiliyor. Önemli olan şu; İSTE Rektörü olarak görevlerimi yapmak zorundayım. En önemli görevim de güvenli bir ortamda eğitim öğretimin devam etmesidir. Ancak, yetki ve sorumluluğumuzda olmayan bazı konularda bizlere atıfta bulunulabiliyor. Depremden kaynaklı hepimizin psikoloji oldukça kötü ve üzüntü içerisindeyiz. İSTE’de 15 bin 300 öğrenci sayısını geçtik. Tıp öğrencileri, diş hekimliği bölümleri gibi mühendisler de, uzun yol kaptanları da yüzyüze eğitim almak zorunda. Mühendisler hata yaptığı zaman binler ölür! Bunu 6 şubat depreminde hepimiz yaşadık. İnşaatlarımızda yaşadık, makinelerde yaşadık, zeminlerde yaşadık. Hepimiz yakınlarımızı, çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Bu şunu gösteriyor; bizi deprem öldürmedi, yapılan binalar öldürdü! Şimdi, elinizi vicdanınıza koyun; Uzaktan eğitim alan mühendisleri kim işe alacak, onların yaptığı evlerde kimler oturacak? Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimizi koruyalım” dedi.
Yeni eğitim – öğretim yılı öncesi İSTE ve şehrin paydaşlarıyla toplantı düzenlediklerini belirten Rektör Depci, “Kaymakamımız, belediye başkanımız, ilçe mili eğitim müdürümüz ve Gençlik il müdürümüz ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptık. Yurtlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı bize bağlı değil bu arada. Toplantıda, 15 binden fazla öğrencimiz olduğunu ve yüz yüze gelmesi gereken öğrencilerimiz olduğunu dile getirdim. Sağolsun Başkanımız hepsinin gelmesini istedi. Ancak, tüm öğrencileri üniversite ve şehrin altyapısını karşılayamayacaktı. Deprem öncesi, bugüne kadar hiçbir barıma sorunumuz olmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve il müdürlüğümüzün izin verdiği yatak kapasitesine göre öğrenciyi yüzyüze eğitime aldık. Önümüzdeki günlerde KYK Genel Müdür Yardımcımız da gelecek. Nato çadır kentte kız öğrenciler için iki bölümü birleştirecekler” şeklinde konuştu.
İSTE civarındaki konteyner kentlerin hiçbirinin İSTE’ye bağlı olmadığının da altını çizen Rektör Tolga Depci, “Biz konteyner kentlere şunu teklif ettik; Öğrenci çağırmamız gerekiyor. Ve konteyner kentin güvenlik açısından bir tane kapısının olması gerekir. Çünkü insanların da güvenliğini sağlamak zorundasınız. Üniversite içerisindeki öğrencilerimle birlikte burada 44 bin kişi hareket halinde. Benim de öğrencilerimin güvenliğini düşünmem elzem. Lütfen kendinizi benim yerime koyun” dedi.
Rektör Depci, ayrıca Kocaeli’nden 1400 M2’lik çelik konstrüksiyonlu yapı hibesini aldıklarını, oraya da yeni bir laboratuvar yapılacağının bilgisini paylaştı.