Haber Hatay

Hatay'dan Ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklayan öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor.


Hatay Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ücretsiz tercih danışmanlığı ve rehberlik desteği sunmaya başladı.

HBB; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2024 YKS sonuçlarını açıklamasının ardından başarı sıralamalarına göre hangi üniversiteleri ve bölümleri seçecekleri konusunda karar veremeyen veya desteğe ihtiyacı olan gençlere yardımcı olacak.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı il genelinde tercih yapacak öğrencilere 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında doğru kariyer planı oluşturabilmeleri için ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine başladı.

Danışmanlık birimleri; Antakya, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerinde bulunan Hatay Meslek Edindirme Kurslarında (HATMEK) ve HATMEK bulunmayan ilçelerde ise belirlenen yerlerde 10.00 ile 18.00 saatleri arasında alanında uzman 24 öğretmenle hizmet verecek.

Danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler; Dörtyol’da Numune Mahallesi Çaylı Caddesi, Kırıkhan’da Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı ve Reyhanlı’da da Atatürk Caddesi Reyhanlı Belediyesi Karşısı 100. Yıl Parkı’nda oluşturulacak birimlere ulaşabilecek.

ÖNTÜRK: GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Sınavda başarılı olan öğrencileri tebrik edip her zaman gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk; gençlere her zaman güvendiklerini, tercih yaparken hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini, “doğru tercihlerle doğru kariyer planı” oluşturulması gibi önemli tavsiyelerde bulundu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar