Haber Hatay

Hatay'da Sıcaklık Artıyor, Güneşli Bir Hafta Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Hatay'da bugün 22 santigrat derece sıcaklık ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.


Hatay, 13 Nisan 2024 (Cumartesi): Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre Hataylılar bugün sıcak ve güneşin ara ara görüneceği keyifli bir Cumartesi geçirecek gibi görünüyor.

  • Güneşli Aralıklar Bekleniyor: Hava tahminlerine göre öğleden sonra zaman zaman bulutlar aralayacak ve güneş kendini gösterecek. Bu sayede hava durumu, dışarıda keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal olacak.

  • Sıcaklık Mevsim Normallerinde: Açık ve parçalı bulutlu dönemlerin bir arada seyredeceği günden dolayı sıcaklık da mevsim normallerinde seyredecek. Öğle saatlerinde en yüksek sıcaklık 24 derece civarında görülebilirken, sabah ve akşam saatlerinde ise 20 derece civarında seyredecek.

  • Hafif Rüzgar ile Rahatlatıcı Bir Etki: Hatay'da öğleden sonra güneybatı yönünden esecek hafif rüzgar, sıcak havanın bunaltıcı etkisini azaltarak rahatlatıcı bir etki yaratacak.

Yağış Beklenmiyor: Bugün boyunca herhangi bir yağış beklenmiyor. Bu nedenle dışarı çıkarken şemsiye taşımanıza gerek yok. Ancak güneşin ara ara açabileceğini unutmayarak güneş kreminizi yanınızda bulundurmanızda fayda var.

Hataylılara Öneriler:

  • Hava sıcaklığı mevsim normallerinde olsa da öğle saatlerinde güneşin etkisini hissedebilirsiniz. Bol sıvı tüketerek serin ve sağlıklı kalın.
  • Güneş kremini ihmal etmeyin. Açık havada geçireceğiniz zamanlarda güneşten korunmak için şapka ve güneş gözlüğü kullanmayı unutmayın.
  • Özellikle alerjisi olanlar polen takibine dikkat etmeli. Açık havadayken hapşırık, burun akıntısı gibi şikayetleriniz olursa bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Hatay'da keyifli bir Cumartesi günü dileriz!

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar