Haber Hatay

15 Şehre Dikkat! Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Toz Fırtınası Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde önemli hava olayları bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde önemli hava olayları bekleniyor. 15 il için sarı kodlu uyarı verilirken kuvvetli yağış, şiddetli rüzgar ve toz fırtınası tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Yağış, rüzgar ve toz taşınımı olmak üzere üç farklı hava olayının birden etkili olacağı bölgeler şöyle:

  • İç Anadolu: Çoğunlukla öğleden sonra etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı tedbirli olunmalı. Yağışların yerel olarak dolu yağışına dönüşme ihtimali de bulunuyor. Bölgede toz taşınımı da etkili olacak.
  • Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz: Kuvvetli yağış uyarısı bu bölgeler için de geçerli. Öğleden sonra Kastamonu ve Çorum çevrelerinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli yağış bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde toz taşınımı yaşanabilir.
  • Marmara: Bölgenin kuzey ve doğusunda öğleden sonra aralıklı sağanak yağış beklenirken, asıl tehlike kuvvetli rüzgarda yatıyor. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Rüzgarın hızı 40-60 km/saat aralığında eseceği tahmin ediliyor.
  • Doğu Akdeniz: Öğleden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi ile Osmaniye ve Maraş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgede toz taşınımı da etkili olacak.
  • Güneydoğu Anadolu: Sabah saatlerinde Şanlıurfa, öğleden sonra Antep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı yaşanabilir.

Ne gibi Önlemler Alabilirsiniz?

  • Yağış alan bölgelerde ani sel baskınlarına karşı dikkatli olunmalı ve dere kenarlarından uzak durulmalıdır.
  • Kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bölgelerde sağlam yapılın dışında olunmalı, uçan cisimlere karşı tedbirli olunmalıdır.
  • Toz taşınımının etkili olacağı bölgelerde solunum problemleri yaşayanlar maske takmalı ve hava kalitesini takip etmelidir.

Yetkililerden Açıklama Geldi mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri yurttaşları uyararak güncel hava durumu tahminlerini takip etmelerini istedi. Kurumun internet sitesi üzerinden saatlik ve günlük hava durumu tahminlerine ulaşılabilir.

Bu haber, İzmir'de yaşayanlar için de önemli mi?

İzmir için ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şu an için herhangi bir uyarı bulunmuyor. Parçalı bulutlu bir hava beklenen kentimizde, öğleden sonra yerel sağanak yağış ihtimali var. Ancak sarı kodlu uyarı yapılan diğer bölgelerde yaşayanlar bu habere dikkat etmeli ve yetkililerin uyarılarına uymalıdır.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar