Haber Hatay

İskenderun'da denizde görülen cisim heyecan yarattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün gece saatlerinde denizin içerisinde suda batıp çıkan ölü balinaya benzetilen yaklaşık 6-7 metre uzunluğundaki cisim, görenleri heyecanlandırdı.


Yelken Kulübü ile Deniz Kuvvetleri Lojmanları arasında kalan kıyı kesiminde dün gece saatlerinde parkta zaman geçiren çok sayıda vatandaş, büyük bir heyecanla dalgakıran kayalıklarının üzerinden karanlık denize bakmaya başladı.

Tam net seçilemeyen ancak suda batıp çıkarken denizde oluşturduğu dalgadan, belirsiz cisim öncelikli olarak ölü bir balinaya benzetildi. Bu anlarda meraklı vatandaşlar cep telefonuyla kayda başladı, zifiri karanlıkta cismin ne olduğunu anlamak için bol bol fotoğraf çekti, görüntü kaydetti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün gece saatlerinde denizin içerisinde suda batıp çıkan ölü balinaya benzetilen yaklaşık 6-7 metre uzunluğundaki cisim, görenleri heyecanlandırdı.

Heyecanlı bekleyiş sırasında bazı vatandaşlar tarafında fenerle denize ışık tutuldu, kıyıdan yaklaşık 70 metre mesafedeki devasa cismi balinaya benzetmeye çalıştılar, onun dışında başka bir fikir yürütemediler. İskenderunlu, daha önce kıyıya vuran iki ölü balinaya tanıklık etmiş, haberleriyle de ülke ve dünya gündemine girmişti. Gecenin geç saatlerine kadar bölgede zaman geçiren vatandaşların tam anlamıyla, anlamlandıramadıkları dev cismin esrarı sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.

Depremin ilk günlerinde fırtına sonrası İskenderun sahilinde Atakaş Cami arkası, AVM karşısı ve Petek Pastanesi yakınında karaya vuran, boyları on-onbeş metre uzunluğunda yaklaşık bir metre çapında siyah plastik borulardan bir tanesi olduğu anlaşıldı.    

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar